mandag 12. januar 2009

Kjønnsbegeistring


I dag har jeg lært et nytt pronomen. Hin.. et pronomen som beskriver han eller henne som er både han og henne. Prøve å forklare kort: jeg har vært på foredrag med Espen Esther Pirelli i kveld sammen med hin kone. Tema var kjønn og identitet. Jeg ble berørt helt inn i sjelen. Livet består av så mange farger og kombinasjoner, og det er utrolig flott at et menneske kler seg så naken og gir kjønnsbegeistringen et ansikt. Ole som bare vil bruke kjole.. Gud skapte mennesket i sitt bilde, som mann og kvinne: med andre ord Gud var både mann og kvinne!
Heia Pirelli

4 kommentarer:

Gretten sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
=Anja sa...

Så hyggelig å lese Tingeling:0)
Ikke ofte en kommer over sånt,nei

Tingeling sa...

Hei gretten. Nei dt er nok ikke alle som er like åpne når det står en selv nærmest. Det er vel det som er synd med mennesker, Tøffe på avstand. Derfor gjorde Espen og hans kone så sterkt inntrykk fordi de viser et personlig ansikt.
Anja: takk for fin kommentar.

Anonym sa...

Hei Tingeling:)

Dette stemmer nok ikke, men er ikke helt galt. det finnes to krefter i universet, samtidig som de er ett. Den feminine og den maskuline som i balanse kalles ånd.

Mann og kvinne hører egentlig også sammen.

I 1. Mosebok 1:26-27,som Espen viser til står følgende; og Gud sa; La OSS fare ned å skape mennesket i VÅRT bilde, i VÅR lignelse, til mann og kvinne.

Akkurat som den maskuline kraften vi kaller Gud og vår himmelske far og som manifisterer seg i mannen, har vi en feminin kraft som er Gudinnen og manifisterer seg i kvinnen. - Adam og Eva våre urforeldre

Gud er som kjent ikke et navn, men et begrep som den ene halvdel av Gud/Gudinne, eller Mann/kvinne.

Kristendommen er derfor bare en halv sannhet med sitt maskuline gudsbilde. Dessverre

mvh